[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Anticrist - Viquipèdia

Anticrist

De Viquipèdia

L'Anticrist és el concepte oposat a Jesús de Natzaret, per tant encarna el Mal absolut i la fi del món (Apocalipsi). La Sunna de l'Islam també el recull. L'Anticrist és una interpretació de determinats passatges bíblics, on apareix una "bèstia" o un "drac", un "rei" o "fals profeta".

Taula de continguts

[edita] Identificacions de l'Anticrist

En un principi no hi havia una persona que fos l'Anticrist, sinó que rebien aquest nom totes les persones contràries als enseyaments cristians. Després es va identificar amb el dimoni, que enviaria un missatger tal i com Déu havia enviat el seu fill com a Messies.

Segons la numerologia hebrea, s'associa al nombre 666, el nombre de la bèstia pel valor de les lletres que formen el seu nom. Els cristians pensen que el 666 és el 999 invertit (el 999 és 3 vegades el 3 x 3, essent el tres el nombre la trinitat) i per tant símbol de Satan. S'acostuma a posar envoltant el pentacle invertit en la representació popular.

Els catòlics van acusar Martí Luter de ser l'Anticrist. Molts candidats a Papa han rebut aquest nom per part dels seus adversaris, així com els monarques que combatien els països catòlics.

[edita] En la cultura popular

La figura ha inspirat moltes pel·lícules i llibres de terror, així com diverses branques religioses anabaptistes.

[edita] En la filosofia

Ha donat títol a una de les obres més conegudes de Nietzsche, sobre la moral i els valors, Der Antichrist. Fluch auf das Christentum, traduïda al català per Marc Jiménez Buzzi com L'Anticrist. Maledicció sobre el cristianisme. Amb L'Anticrist Nietzsche assajà una transvaloració de tots els valors, o sigui, abolir la valoració cristiana i instaurar una nova valoració, amb totes les implicacions que això tindria en tots els àmbits de la vida individual i col·lectiva. L'intent de fer tabula rasa dels darrers dos mil·lennis i (in)augurar una nova època. Quan Nietzsche diu que parteix la història de la humanitat en dues meitats, hem d'interpretar aquest gest hiperbòlic com la consciència (o l'esperança?) que aquest llibre no s'escriu sobre el paper sinó que s'inscriu en la història.

[edita] Enllaços externs