[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia:Anomenar pàgines (restriccions tècniques) - Viquipèdia

Viquipèdia:Anomenar pàgines (restriccions tècniques)

De Viquipèdia

Els títols d'alguns articles no es poden escriure correctament, degut a limitacions tècniques del programari MediaWiki. Més avall en aquest article trobareu la llista de les limitacions conegudes, tot i que poden haver-n'hi d'altres.

Si és el cas del vostre article, inserteu el següent abans del primer paràgraf:

{{títol incorrecte|títol=Títol correcte}}

Això generarà el text següent:

El títol d'aquest article és incorrecte a causa de limitacions tècniques. El títol correcte de l'article és Títol correcte.

Podeu veure una llista d'articles a què afecten aquestes modificacions a Special:Whatlinkshere/Template:Títol_incorrecte.

[edita] Caràcters exclosos

[edita] Caràcters no permesos en títols d'articles

Els següents caràcters no són permesos en títols d'articles:

# < > [ ] | { }

així com els caràcters amb codis 0..31 i 127.

Per exemple, l'article sobre el llenguatge de programació C# és anomenat actualment C sostingut

[edita] Barra inclinada /

El següent caràcter (la barra inclinada) és permès, però és impossible d'enllaçar articles el títol dels quals comenci per aquest caràcter.

/

(Les barres inclinades en altres parts del títol dels articles poden tenir altres efectes, habitualment de poca importància.)

[edita] Signe d'interrogació

Cal parar compte amb l'ús del signe d'interrogació (?).

És possible crear un article amb un títol que inclogui el signe d'interrogació, com Poma? o taronja, fent clic a l'enllaç. Ara bé, quan s'accedeixi a l'article escrivint-ne el títol a la barra d'adreces, s'eliminarà tot el que segueix al signe d'interrogació. Per exemple, si escrivint:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Poma?_o_taronja

us durà a poma. En lloc d'això caldrà emprar

http://ca.wikipedia.org/wiki/Poma%3F_o_taronja

Això és degut a que el servidor web interpreta tot el que segueix al signe d'interrogació com a paràmetres i no com a adreça. Tot i que fóra possible d'inhibir aquest comportament, aquesta modificació duria complicacions en cas d'adreces com:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Poma?action=edit que equival a http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Poma&action=edit

[edita] Espai i caràcter de subratllat

Els espais i els caràcters de subratllat (_) inicials i finals s'eliminen, espais o caràcters de subratllat múltiples es redueixen a un sol caràcter de subratllat, i els títols d'article que continguin només espais o caràcters de subratllat no són permesos.

Aquells articles que continguin en caràcter de subratllat el convertiran en un espai automàticament. Si voleu que el títol mantingui el caràcter de subratllat useu la paraula màgica {{DISPLAYTITLE:Títol correcte}}.

[edita] Punt

No són permesos els articles anomenats . o .. ni títols d'article que comencin amb ./ o ../

[edita] Limitacions alienes a MediaWiki

Les següents limitacions no són degudes al programari MediaWiki, sinó als paràmetres de configuració de la Viquipèdia en català.

[edita] Primera lletra en minúscules

La Viquipèdia en català no accepta títols de pàgina que comencin amb minúscules.

Per exemple, els articles sobre pH o bzip2 es troben a PH i Bzip2, respectivament. Tot i això, fent servir la paraula màgica {{DISPLAYTITLE: Títol correcte }} es pot fer que el títol estigui correctament escrit.