[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Anemurium - Viquipèdia

Anemurium

De Viquipèdia

Anemurium fou un antiga ciutat de Cilícia. Correspon a la moderna Anamur que es troba a uns 6 km ans nord-est

Estava situada prop d'un promontori (Anemurium promontorium, cap del Vent) que marca el punt més meridional de l'Àsia Menor, en front de Xipre. Fou fundada per mercaders fenicis al segle XII aC; la seva historia durant els següents quatre segles és desconeguda; vers el segle VIII aC estava sota influència o dependència dels reis de Cilícia i a l'entorn del 700 aC i durant uns 15 anys, va dependre d'Assíria; vers el 546 aC va passar a mans de l'Imperi Persa Aquemènida; el 334 aC va quedar en mans d'Alexandre el Gran de Macedonia, i a la seva mort (323 aC) va passar aviat sota el contra d'Antígon el Borni pero disputada amb els ptolemeus egipcis fins que el 301 aC es va establir l'Imperi Selèucida.

La ciutat va passar a Roma al segle I aC, el 79 aC, i va seguir després la resta de Cilícia; Anemurium deguè tenir importancia per les ruïnes que s'han trobat amb teatres, un odèon, tombes, banys. basilica i muralles a part de moltes estructures menors. Fou descrita per Estrabó.

Vers el 260 fou damnada pels perses i va començar la decadència enmarcada en la general de l'Imperi; la ciutat va patir després atacs dels muntanyencs isauris; al segle IV o potser ja abans fou seu d'un bisbe i fins a quatre esglésies primitives cristianes es van trobar a les excavacions; el 580 la ciutat fou parcialment destruïda per un terratrèmol. Les excavacions van determinar que la ciutat va existir fins vers la meitat del segle VII, quan fou abandonada pels atacs àrabs

L'oficial britànic Francis Beaufort va donar a coneixer les ruïnes el 1812.