[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Amtrak - Viquipèdia

Amtrak

De Viquipèdia

Amtrak és el nom comercial de la xarxa interurbana de trens de passatgers creada l'1 de maig de 1971 als Estats Units d'Àmerica. El nom oficial és National Railroad Passenger Corporation l'associació de ferrocarrils americans (AAR) l'anomena AMTK i AMTZ i el nom comercial "Amtrak" és el producte de la unió de les paraules "American" i "track".

Amtrak és una agència gairebé governamental, ja que les seves accions són dirigides pel Govern Federal. Els membres de la junta directiva d'Amtrak són nomenats pel President dels Estats Units d'Àmèrica i han de ser ratificats pel Senat.

El 1971 es van emetre accions d'Amtrak pels ferrocarrils que havien contribuït amb capital i equipament; els seus propietaris actuals consideren les accions inútils però l'any 2002 van rebutjar una oferta de compra de les accions per part d'Amtrak.

A la companyia hi treballen més de 19.000 persones. La xarxa nacional comprèn 35.000 km (22.000 milles) de recorregut que connecten 500 poblacions en 46 estats dels Estats Units, algunes de les rutes connecten amb poblacions del Canadà.

L'any 2006 es va establir un rècord de viatgers assolint els 24,3 milions. Pel que fa al 2007 els resultats són encara millors arribant als 25 milions de passatgers.


[edita] Història

L'any 1971 en resposta al declivi del transport privat de passatgers per ferrocarril dels EUA, del 1920 al 1970, per decisió del congrés i del president dels Estats Units d'Àmerica es creà Amtrak. Durant la seva existència la companyia ha estat depenent constantment de qüestions polítiques, de falta de recursos i de l'escassetat de rutes ferroviàries de la seva propietat.

Éls últims anys han estat els millors per la companyia degut a la finalització, a començaments del 2000, d'un important projecte ferroviari al nord-est del país i al fet que els principals competidors, principalment les línies aèries, han sofert greus problemes econòmics i la pujada del preu del combustible.