Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Amiskwia - Viquip??dia

Amiskwia

De Viquip??dia

Viquip??dia:Com entendre les taules taxon??miques
Com entendre les taules taxon??miques
Amiskwia

Classificaci?? cient??fica
Regne: Animalia
F??lum: Problematica
G??nere: Amiskwia
Esp??cie: A. sagittiformis
Nom binomial
Amiskwia sagittiformis

L'Amiskwia sagittiformis ??s un animal petit i probablement gelatin??s, de filiaci?? desconeguda, conegut a partir de f??ssils del Cambri?? mitj?? trobats a la formaci?? de Burgess Shale a la Col??mbia Brit??nica.

L'estat de conservaci?? dels cinc espec??mens coneguts deixa molt a desitjar. La llarg??ria del f??ssil ??s de fins a 2,5 cent??metres. El cap cont?? dos tentacles curts, i el t??rax, no segmentat, t?? dues petites aletes i una cua aplanada. L'aparell digestiu va des del cap fins gaireb?? la cua.

L' Amiskwia va ser classificat per primera vegada pel paleont??leg Charles Walcott. A en Walcott li va semblar veure tres espines bucals en els f??ssils, i per tant els va classificar com a chaetognatha. Tanmateix, com que l' Amiskia sembla que no t?? les t??piques espines i dents d'altres f??ssils similars de Burgess Shale, cient??fics m??s recents van suggerir que m??s probablement devien pert??nyer als nemertea. Conway Morris, que va dur a terme una revisi?? de la fauna de Burgess Shale als anys 70, va descriure aquest animal com a l'??nica esp??cie coneguda d'un f??lum altrament desconegut, puix que t?? dos tentacles a prop de la boca, en lloc del t??pic tentacle ??nic dels aut??ntics nemertea.

No ??s un animal molt com?? en la formaci?? de Burgess. Aix??, juntament amb les aletes i la cua, suggereix que es tractava d'un animal nedador que va quedar atrapat per accident en les espesses corrents sediment??ries que van formar els dip??sits de Burgess. ??s l'??nica esp??cie descrita del g??nere.

[edita] Enlla??os externs