[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Amics de l'Òpera del Teatre Principal - Viquipèdia

Amics de l'Òpera del Teatre Principal

De Viquipèdia

AOTP o Amics de l'Òpera del Teatre Principal és una associació creada per difondre i fomentar l'òpera a l'illa de Mallorca.

Va néixer al voltant de les temporades líriques del Teatre Principal de Palma i cerca la major interacció amb la Fundació que regeix el Teatre, i està oberta a participar i col·laborar en totes les iniciatives operístiques que se desenvolupin en el seu àmbit geogràfic.

L'associació pretén promoure la participació ciutadana en el marc operístic i aspira a ser un referent cultural en aquesta matèria. L'Associació, centrada en tasques de divulgació i estímul, pretén dur a terme també un pla de sensibilització per apropar els joves al món de l'òpera com a mitjà de pervivència del gènere i aspira a reforçar la imatge exterior de Mallorca com a destinació d'un turisme cultural amb el suport de patrocinadors públics i privats.

[edita] Objectius

L'Associació té com a objecte promoure el coneixement i la difusió de l'òpera. Per tal d'aconseguir-ho desenvolupa les següents activitats:

  • Procurar l'expansió i divulgació de l'art líric, promovent la celebració de recitals i representacions d'aquest gènere.
  • Promoure la formació i afecció musicals, particularment pel que fa a l'art líric.
  • Promoure qualsevol tipus d'activitat relacionada amb l'òpera i que contribueixi conèixer-la, divulgar-la i estimar-la.
  • Promoure aquesta afecció en l'àmbit educatiu.
  • Potenciar la formació i promoció de cantants joves i en particular dels cantants locals.
  • Promoure la cooperació amb les institucions locals, insulars i autonòmiques i fins i tot amb les estatals, i en particular amb el Conservatori i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears.
  • Promoure un clima de cooperació entre les diferents associacions existents amb finalitats semblants a les d'aquesta.
  • Organitzar, en col·laboració d'agències especialitzades, viatges per als socis a manifestacions culturals i musicals de rellevància

[edita] Enllaços externs

http://www.operamallorca.org