[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ambre (color) - Viquipèdia

Ambre (color)

De Viquipèdia

Penjolls d'ambre
Penjolls d'ambre

L'ambre és un color taronja-groguenc anomenat així pel material conegut com a ambre. Per això, l'ambre pot referir-se no només a un, sinó a tota una sèrie de tonalitats de taronja, ja que la resina fossilitzada que li dona nom varia des gairebé el groc quan és recent a tocar el vermell quan envelleix. El color s'utilitza en semàfors i en senyals intermitents d'automòbils.

[edita] Usos i connotacions

L'ambre simbolitza l'energia. També és el color usat pel club anglès de futbol Hull City AFC. Els monitors d'ordinador VT220 també eren disponibles en ambre.

[edita] Definició formal

Ambre UNECE (aproximació insaturada)
About these coordinates
About these coordinates
— Coordenades de color —
Triplet hex #FF7E00
RGBB (r, g, b) (255, 126, 0)
HSV (h, s, v) (30°, 100%, 100%)
Referències [Sense referències]
B: Normalitzat a [0–255] (octet)

En Il·luminació en automoció, les normes UNECE indiquen que els intermitents de gir, les làmpades aïllades d'indicació de marges i els reflectors dels vehicles han de ser de color ambre. La seva definició segons l'espai de color CIE 1931 és la següent:

Límit cap al verd y \le x - 0.120
Límit cap al roig y \ge 0.390
Límit cap al blanc y \ge 0.790 - 0.670 x

La totalitat d'aquesta definició rau completament fora del gamut de l'espai de color sRGB, 'es a dir, un color tan pur no pot 'esser representat usant els colors primaris RGB. La mostra de color de la dreta s-ha realitzat agafant el centroide de la definició estandard i movent-lo cap a el punt blanc D65 , fins que troba el triangle del gamut sRGB.

[edita] Referències