[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Amàlia de Leuchtenberg - Viquipèdia

Amàlia de Leuchtenberg

De Viquipèdia

Amèlia de Leuchtenberg, emperatriu consort de Brasil
Amèlia de Leuchtenberg, emperatriu consort de Brasil

Amèlia de Leuchtenberg ( Milà 1812 - Lisboa 1873 ), duquesa de Leuchtenberg i emperatriu consort de Brasil (1829-1831)

[edita] Orígens familiars

Filla del duc Eugeni de Beauharnais i Augusta de Baviera va néixer a la ciutat de Milà el 31 de juliol de 1812.

Per línia paterna era néta de l'emperatriu Josefina Bonaparte, que es casà posteriorment amb Napoleó Bonaparte. Per línia materna era néta del rei Maximilià I de Baviera.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà per poders el 2 d'agost de 1829 a Munic, i en persona el 17 d'octubre del mateix any a Rio de Janeiro, amb l'emperador Pere I de Brasil. D'aquesta unió nasqué:

  • la princesa Maria Amèlia de Bragança (1832-1853)

A la seva arribada a Brasil el mateix any, en companyia del seu germà August, va rebre la benedicció de casament a la Capella Reial de Rio de Janeiro. L'emperador, encantat amb la seva bellesa, va crear en homenatge seu l'Ordre Imperial de la Rosa.

Després de l'abdicació de Pere I de Brasil al tron de Brasil el 7 d'abril de 1831, Amèlia va seguir el seu marit fins a Portugal per lluitar contra el seu germà Miquel I de Portugal, que havia usurpat el tron portuguès a la seva filla Maria II de Portugal, en virtut dels seus títols de Regent i duc de Bragança.

Desprès de la mort de Pere I, ocorreguda el setembre de 1834, es dedicà a fer obres de caritat i a cuidar de la seva única filla, malalta de tuberculosi.