[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alternativa Bolivariana de les Amèriques - Viquipèdia

Alternativa Bolivariana de les Amèriques

De Viquipèdia

L'Alternativa Bolivariana de les Amèriques (ALBA), o Alternativa Bolivariana per Amèrica, és un projecte de colaboració i coordinació política, social i econòmica entre països de l'Amèrica Llatina i el Carib, promogut pel president veneçolà Hugo Chávez, i subscrit, fins al moment, pels governs de Cuba, Veneçuela, Bolívia, Nicaragua i Dominica com a contrapartida a l'Àrea de Lliure Comerç de les Amèriques (ALCA), impulsada pel govern dels Estats Units, àrea actualment en discussió.

L'acord constituent de l'ALBA va ser subscrit el 14 de desembre de 2004 pels presidents Hugo Chávez (Veneçuela) i Fidel Castro (Cuba).

Inicialment l'acord regulava l'intercanvi de recursos mèdics i petrolífers entre els dos estats, i indicava la seva vocació d'ampliar el seu àmbit d'actuació a tota l'Amèrica Llatina i el Carib, i incrementar les matèries a desenvolupar de forma coordinada, en el marc d'un procés d'integració. Posteriorment s'ha incrementat també a aspectes cormercials.

El 29 d'abril de 2006 el tractat es va ampliar a Bolívia mitjançant la signatura del seu president Evo Morales, i l'11 de gener de 2007 el president Daniel Ortega oficialitzava la inclusió de Nicaragua al tractat.

[edita] Enllaç extern