[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alqueria de Roca - Viquipèdia

Alqueria de Roca

De Viquipèdia

L'Alqueria de Roca és un llogaret del municipi de Meliana, prop de la mar, i al costat de Cúiper. Vegeu també Roca-Cúiper

Aquest llogaret es troba a 500 m de la costa, a l'extrem oriental del terme de Meliana. Prop circula l'autovia València-Puçol i pel mig discorre la línia València-Barcelona, amb parada de la C-6 de rodalia a Castelló.

[edita] Història

L'origen de Roca se situa en la segona meitat del s.XIX, quan l'agrupació d'alqueries entorn al Camí de la Tanca va donar lloc al nucli, conegut inicialment com Els Xorets, por ser el sobrenom d'aquesta família la majoritària. El 1884 es va beneir l'ermita dedicada a Sant Antoni en l'alqueria d'en Vicent Roca, terratinent de la ciutat de València, el cognom del qual acabà donant nom a aquest llogarret. El 1931 es van construir les Escoles de Roca pel govern municipal republicà presidit per Vicent Orts. En 1955 es va erigir la Parròquia de la Mare de Déu de la Misericòrdia, segregant-se Roca de la dels Sants Joans de Meliana i Cúiper de la de Santa Maria de Foios.

[edita] Festes

Celebra festes majors en honor a Sant Isidre i la Verge dels Desemparats, a finals de juliol. Al gener es celebra Sant Antoni.

[edita] Vegeu també