[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Almirall de la Flota (Unió Soviètica) - Viquipèdia

Almirall de la Flota (Unió Soviètica)

De Viquipèdia

Primer disseny del galó d'Almirall de la Flota
Primer disseny del galó d'Almirall de la Flota

El rang d'Almirall de la Flota (rus: Адмирал флота; transliterat Admiral Flota ) va ser el màxim rang naval soviètic entre 1940 a 1955 i el segon màxim des de 1962.

El rang té una història confusa. Va ser creat pel Decret de la Presidència del Soviet Suprem al 1940 com l' equivalent naval a General d'Exèrcit, però no es va fer servir fins al 1944, quan Ivan Isakov i Nikolai Kuznetsov van ser promoguts al rang.

La insígnia de 1944 presentava 4 estrelles de Nàkhimov, però quan es declarà equivalent al ranc de Mariscal de la Unió Soviètica al 1945, van ser reemplaçades per una única i gran estrella, semblant a la que apareixia a les insígnies de Mariscal. Els dos Almiralls de la Flota van rebre aquesta nova gran Estrella de Mariscal. Així doncs, entre 1945 i 1962 no hi hagué cap rang intermig equivalent a General d'Exèrcit entre Almirall i Almirall de la Flota.

El rang quedà abolit al març de 1955 amb la creació del rang d'Almirall de la Flota de la Unió Soviètica, però va ser reestablert de nou al 1962 com a segon màxim rang naval. Els posseïdors del rang rebien una Estrella de Mariscal més petita des de llavors.

[edita] Història

D'acord amb Kuznetsov, el rang li fou atorgat per Stalin al maig de 1944. Tal com ell escrigué, "Al 1944 Stalin, de manera inesperada per mi, em preguntà al Quarter General Suprem sobre què em semblaria que em promocionessin un rang. En aquells moments no hi havia cap rang major que Almirall. Li vaig dir que a les Marines estrangeres existia el rang d'Almirall de la Flota. Per tant, decidí instaurar el rang d'Almirall de la Flota, amb 4 estrelles a les espatlleres. I així vaig obtenir la promoció a Almirall de la Flota".

Al 1948, Kuznetsov va ser degradat dos graus, al rang de Contraalmirall. No obstant, poc abans de la mort de Stalin, tornà a ser restaurat com a Almirall de la Flota, estant entre els dos Almiralls que van ser promoguts al rang d'Almirall de la Flota de la Unió Soviètica en el moment de la seva creació, al 1955 (l'altre va ser Ivan Isakov)