[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfons Esteve i Gómez - Viquipèdia

Alfons Esteve i Gómez

De Viquipèdia

Alfons Esteve i Gómez (Xàtiva, la Costera 1968) és un lingüista valencià llicenciat en Dret per la Universitat de València i cap de l'Àrea de Dinamització del Servei de Política Lingüística de la mateixa universitat. És autor de diverses conferències i publicacions sobre drets lingüístics. Hi destaca la coautoria de l'Informe de la Fundació Ausiàs March al Consell Valencià de Cultura per a l’elaboració del dictamen sobre qüestions lingüístiques.

[edita] Activitat professional

Ha treballat com a tècnic lingüístic en la Generalitat Valenciana i a la Universitat de València. Ha estat tècnic jurídic de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana. Actualment és el cap de l’Àrea de Dinamització Lingüística de la Universitat de València.

És membre del Comitè d’Experts de l’Observatori de la Llengua Catalana i membre de la Junta Consultiva d’Acció Cultural del País Valencià.

[edita] Publicacions

  • ESTEVE, ALFONS (2004): «La política lingüística del PP al País Valencià: anàlisi de la legislació de 1995 a 2003», Revista de Llengua i Dret, 41, p. 219-242.
  • ESTEVE, ALFONS i FRANCESC ESTEVE (2006): Guia pràctica de drets lingüístics al País Valencià, València, Acció Cultural del País Valencià.
  • ESTEVE, ALFONS; FRANCESC ESTEVE i MERCÈ TEODORO (2005): El nom, la unitat i la normalitat : informe sobre el reconeixement del català com a llengua oficial i pròpia del País Valencià, Observatori de la llengua catalana, Barcelona, 137 p.
  • ESTEVE, FRANCESC i ALFONS ESTEVE (2007): Drets cap a la normalitat. Propostes per a una política lingüística eficaç i factible al País Valencià, València, 3 i 4.