[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Albert Lamorisse - Viquipèdia

Albert Lamorisse

De Viquipèdia

Albert Lamorisse (París,13 de gener de 1922 - 2 de juny de 1970) va ser un director de cinema francès, productor de cinema i escriptor, qui és més conegut pels seus premiats curtmetratges que va començar a fer a finals de 1940.

[edita] Biografia

Nascut a París, França. Va començar a ser reconegut al dirigir i produir White Rage (1953), un guardonat curtmetratge que conta una rondalla de com un jove tracta un indomable semental salvatge blanc en les marxes de Camargue. La seva obra més coneguda és el curtmetratge The Red Balloon (1956), que li va valer el Palmell d'Or en el Gran Premi del Festival de Cinema de Cannes, i l'Oscar pel millor guió original el 1956.

Fora de les pel·lícules, el 1957, va crear el popular joc de taula d'estratègia Risk.

Lamorisse i la seva dona van tenir dos fills, Pascal, un fill, i Sabine, una filla, i ambbdón apareixen a Red Balloon. El 1970, Albert Lamorisse va morir en un accident d'helicòpter mentres filmava el documental The Lovers' Wind, durant un viatge en helicòpter per Iran. La seva vídua va acabar la pel·lícula, basant-se en les seves notes de producció, i la pel·lícula es va estrenar vuit anys més tard el 1978. Va ser nominat per a un Oscar pòstum del millor documental.