[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Albert II, Príncep de Mònaco - Viquipèdia

Albert II, Príncep de Mònaco

De Viquipèdia

Albert Alexandre Pere Grimaldi o SM, Albert II, Príncep de Mòncaco (Mònaco 1958).

[edita] Família

És el segon fill i únic home de Ranier de Mònaco i l'actriu nord-americana, Grace Kelly, i va néixer el 14 de març de 1958 a Mònaco.

[edita] Vida

És un esportista, va participar en els Jocs Olímpics d'hivern, el 1988, 1992, 1994, 1998 i 2002. Va representar a Mònaco en el congrés de la ONU de 1993 i l'octubre de 2004 al Consell d'Europa.

La sexualitat d'Albert de Mònaco ha despertat contínues controvèrsies que es projecten a la successió del tron del país. Els rumors sombre una homosexualitat oculta desprès de falsos festeijos amb models famoses l'han acompanyat durant tots els seus anys com a príncep hereu. Recentment, després de l'ascensió al tron, ha reconegut al fill de l'hostessa Nicole Coste, Alexandre Coste com a fill seu i el 2006 va reconèixer a Jazmin Grace Rotolo, filla d'una altra antiga amant, Tamara Rotolo. Aquests descubriments han afegit més càrrega a la polèmica i molts veuen en la sortida a la llum pública dels seus descendents una nova operació publicitària per a netejar la imatge pública d'un sobirà que no pot permetre's una orientació sexual controvertida.

Precedit per:
Ranier III
Príncep de Mònaco
6 d'abril de 2005– continua en el càrrec
Succeït per:
continua en el càrrec
Precedit per:
Carolina, Princesa de Hannover
Príncep Hereu de Mònaco
1958–- 2005
Succeït per:
Carolina, Princesa de Hannover