[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aina Montaner Rotger - Viquipèdia

Aina Montaner Rotger

De Viquipèdia

Aina Montaner Rotger (Palma, 1944) és una filòloga mallorquina. El 1966 es llicencià en filologia clàssica a la Universitat de Barcelona. Començà la seva vida professional com a professora de llengua espanyola i llatí a Barcelona. El 1971 tornà a Mallorca i va intervenir en la nova estructuració de la Llibreria Tous a Palma, centre innovador, que va esdevenir un lloc de trobada del col·lectiu intel·lectual i artístic de l’illa.

El 1976 participà al Congrés de Cultura Catalana i prengué part en l’elaboració de diverses ponències en l’àmbit de la llengua catalana. Aquest mateix any, va reprendre la tasca docent a l’institut Antoni Maura de Palma. Durant l’any 1978 va ser col·laboradora del programa Giravolt, emès en català per TV2 des dels antics estudis Miramar de Barcelona. Des de 1978 fins a l’actualitat, fa feina a l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears en tasques d’assessorament lingüístic, tot ocupaant el càrrec de cap del Servei d'Assessorament Lingüístic i Documentació de la Vicepresidència i Conselleria de Relacions Institucionals.

Durant aquests anys, ha simultaniejat aquesta feina amb l’ensenyament de la llengua catalana a l’Institut Balear d’Administració Pública (IBAP). Cal destacar la seva feina com a traductora del castellà al català de texts legislatius i la labor a favor de la divulgació i la modernització del llenguatge administratiu, com també a favor de la redacció de documents administratius per aconseguir-ne la llegibilitat. El 2004 va rebre el Premi Ramon Llull.

[edita] Obres

  • Legislació pre-autonòmica bàsica de les Balears (1982)
  • l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears: text refós i anotat d’acord amb la reforma de 1999.
  • Recomanacions sobre la redacció, en català, de disposicions generals i d’actes administratius (2002)