[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ailyn - Viquipèdia

Ailyn

De Viquipèdia

Ailyn
Informació bàsica
Nom real Pilar Giménez García
Naixement 29 de maig del 1982
Lloc d'origen Catalunya Esplugues de Llobregat
Gènere Pop rock, dance, balada, pop, R&B, JPop
Professió Cantant
Anys en actiu 2002-2003 (banda)
2002-Actualitat (solo)
Web oficial Club de fans oficial

Ailyn és el nom artístic de Pilar Giménez García, una cantant catalana nascuda el 29 de maig del 1982 a Esplugues de Llobregat.

Taula de continguts

[edita] Els seus inicis

El talent musical de la Pilar el va descobrir la seva mare, en veure que la seva filla era capaç de tocar en un teclat totes les cançons que escoltava només d'orella amb tan sols dos anys. Havia heretat, doncs, el talent musical de gairebé tota la seva família materna. La seva trajectòria musical va començar als 11 anys a l'escola: a la classe d'anglès, un professor va posar una cançó de Mariah Carey i, un cop a casa, Pilar va començar a cantar-la; va ser llavors quan la seva família es va adonar del talent que tenia com a cantant. Als 15 anys es va matricular a l'Escuela Albéniz, d'Esplugues, per estudiar solfeig i cant clàssic.

El seu debut professional va tenir lloc a l'any 2002 a Cornellà de Llobregat, durant la desfilada de moda que cada any s'hi celebra per tal de recaptar fons per als malalts d'Alzheimer. D'aleshores ençà cada any hi ha col·laborat amb les seves cançons.

[edita] Charm

El seu primer contracte discogràfic va ser com a component del grup femení Charm, pero va abandonar el grup per a començar una carrera en solitari.

[edita] An Ling i Ailyn

L'Ailyn va seguir la seva carrera en solitari sota el nom d'An Ling, enregistrant força temes en solitari i participant en nombrosos concursos: el setembre del 2005 va participar al Festival Internacional de Música Pop "Canzioni dal Mondo" com a representant d'Espanya i va arribar a ser una dels deu finalistes, i el mes d'octubre se li va concedir la "Tabaiba de Plata" a la millor interpretació en la cinquena edició del "Festival Internacional de la Canción de las Islas Canarias".

Amb la cançó "Siente la vida", de ritmes llatins i estiuencs, la Pilar va reaparèixer sota el nom d'Ailyn com a proposta per representar Eurovisió, i a l'estiu va participar d'extra al videoclip "Assim Chegaremos La", de la cantant Lua. El novembre del 2006, va ser guardonada amb la "Tabaiba d'Or" del festival de la cançó de les Illes Canàries gràcies a la cançó "Puedo sentir".

[edita] Factor X

L'Ailyn va ser escollida com a participant al programa musical de Cuatro "Factor X". Va ser expulsada a la quarta gala.

[edita] Sirenia

L'abril de 2008 s'ha sabut que l'Ailyn és la nova vocalista del grup de metal gòtic Sirenia, de Noruega. Aviat començaran l'enregistrament del nou àlbum.

[edita] Enllaços externs