[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

AEiG Pare Bertran - Viquipèdia

AEiG Pare Bertran

De Viquipèdia

L'Agrupament Escolta i Guia Pare Bertran és un agrupament escolta de Barcelona que treballa per l'educació dels infants en el lleure. Va ser fundat el 1965 amb el nom d'Agrupament Escolta Pare Bertran. Té la seu al carrer Sant Sebastià, 55. Pertanyen a l'associació Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, que els dóna un marc pedagògic fonamentat en la Llei i la Promesa Escolta que caracteritza el desenvolupament de les activitats i defineix els objectius que pretenen assolir en l'educació dels nois i noies.

Està obert a tots els nens i nenes, a partir de 6 anys, sense distinció de classe social, econòmica, religiosa o ideològica. És una entitat apolítica, i sense ànim de lucre. Al cau hi ha un relleu generacional continu, on els nens/es d'avui seran els caps de demà.

[edita] Història

l'Agrupament va ser fundat el 1965 a l'ex-vila de Sant Andreu de Palomar, ara Barcelona, i desenvolupava activitat pels quatre nens que hi havia a l'escola, institució amb la qual es relacionava a través de la Comunitat Cristiana. Primerament estava associada a la Delegació Diocesana de l'Escoltisme. L'any 1968 es produeix una escissió que donarà lloc a l'Agrupament Escolta Pau Casals. Després d'intentar una fusió amb l'Agrupament Guia Jungfrau que no dóna fruits, l'any 1974 inicien l'activitat les primeres noies a l'agrupament.

L'agrupament completa totes les seves línies l'any 1977.

L'any 1983 es produeix una segona escissió que dóna lloc a l'Agrupament Escolta i Guia Gregal. Es produïrà posteriorment una tercera escissió que donarà lloc a l'Agrupament Escolta i Guia Flor de Neu. Posteriorment es canviarà el nom a l'actual, AEiG Pare Bertran.

[edita] Enllaços externs

web de l'AEiG Pare Bertran