[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Adobes - Viquipèdia

Adobes

De Viquipèdia

Adobes és un municipi de la província de Guadalajara i de la comunitat autònoma de Castella-La Manxa, integrat dintre de la comarca del Señorio de Molina-Alto Tajo. La capital administrativa d'aquesta comarca correspon al municipi de Molina de Aragón (3800 hab.). Aquest municipi se situa a 1384 metres sobre el nivell del mar, i la seva població de dret és de 45 habitants.

Taula de continguts

[edita] Gentilici

Adobà, adobana

[edita] Sector d´activitat

Població eminentment agrícola i ganadera. Sense activitats al camp industrial.

[edita] Art i monuments

Església parroquial d'estil renaixentista, amb un retaule barroc. Ermita

[edita] Festa Major

2on cap de setmana d´Agost

[edita] Turisme

El Pinillo, muntanya on convergeixen els termes d´Adobes, Alcoroches i Piqueras. El Ojillo, petit manantial natural d´aigua a un lloc adaptat per fer-hi barbacoes i pícnics. El Ojo, manantial d´aigua depenent del cicle de pluges inserit entre gargantes de pedra. Dècades enrere alimentava un molí d´aïgua utilizat per picar gra (actualment només en queden les runes). El Pairón del Cura, lloc on va aparèixer mort un vicari fa diversos segles i on es troba una escultura en memòria seva. La Dehesa (o Dehesa Somera), reserva municipal natural l'exterior del poble.

[edita] Accessos

Des de la N-211 girar cap a la CM-2112 a El Pobo de Dueñas i dirigir-se cap a Setiles. Una vegada passat aquest últim, girar cap a la carretera local que condueix a Adobes.

Des de la A-1511(des de Bronchales cap a Orihuela del Tremedal), girarem cap a la dreta a la intersecció existent abans de entrar a Orihuela (en direcció cap a Alustante/El Pobo). A l'arribar a Alustante tindrem dues possibilitats:

La primera serà agafar la pista forestal que des de Alustante ens portarà fins la "Cruz de Hierro", que delimita els termes de Adobes i Piqueras a la carretera que uneix ambdues poblacions.

La segona serà desviar-nos de la carretera (abans d'entrar al centre urbà de Alustante) i prendre la carretera que es dirigeix cap a Alcoroches. Creuar la localitat en direcció a Traid, i alguns quilòmetres després de deixar enrere Alcoroches, agafar el desviament cap a la dreta per carretera que ens conduirà fins Adobes.