[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Adelobasileus - Viquipèdia

Adelobasileus

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Adelobasileus
Registre fòssil: Triàsic mitjà
Manca una imatge
Manca una imatge


Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Synapsida
Clade: Mammaliaformes
Gènere: Adelobasileus
Espècie: A. cromptoni
Nom binomial
Adelobasileus cromptoni
Lucas & Hunt, 1990

Adelobasileus cromptoni és una espècie de mamaliformes del Triàsic mitjà, fa uns 225 milions d'anys. Té una representació pobra al registre fòssil i només se'l coneix a partir d'un crani fragmentari descobert a la Formació de Tecovas a l'oest de Texas.

Adelobasileus és anterior a la majoria de cinodonts no mamífer (tritilodonts i tritelodonts) i tots els altres mamaliformes coneguts en deu milions d'anys. De fet, trets cranials distintius, especialment la zona de la còclea, indiquen que Adelobasileus és una forma de transició en la transformació de característiques dels cinodonts als mamífers del Triàsic. Per aquest motiu, es creu que és l'avantpassat comú de tots els mamífers moderns o un parent proper de l'avantpassat comú.

[edita] Referències

  1. S.G. Lucas & Z. Lou, Adelobasileus from the upper Triassic of west Texas: the oldest mammal, Journal of Vertebrate Paleontology, 1993.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre mamífers prehistòrics és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.