[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Abu Simbel - Viquipèdia

Abu Simbel

De Viquipèdia

Temple de Ramsès II
Temple de Ramsès II

Abu Simbel és el nom d'una petita ciutat d'Egipte que significa "la muntanya pura".Al gobernadorat d'Assuan, a uns 10 kms de la frontera amb el Sudan i la riba oest del Nil. Té uns deu mil habitants i un aeroport per a petits avions, principalment per servei dels turistes. Viu del turisme.

La ciutat dóna nom a un conjunt de dos temples egipcis que va ser salvat de les aigües del llac Nasser quan es va construir la presa d'Assuan, i reconstruït exactament pedra a pedra en un lloc proper més alt, amb suport internacional. El projecte va començar el 1963 i va costar 36 milions de dòlars de l'època.

Els dos temples foren construïts per Ramsès II i el primer porta el seu propi nom i el segon el de la seva dona Nefertiti (Nefertari). Van ser excavats directament als penya-segats de gres de la riba oest del riu Nil.

El temple més gran, el de Ramsès II, està ricament decorat. Les estàtues del faraó els mostren a diverses edats. La façana fou excavada com una colossal estructura al damunt de la qual hi ha 20 estàtues de mones, al mig l'estàtua d'un home amb cap de falcó, el déu Ra Hur Akhti. Abans del trasllat, l'eix del temple estava posicionat de tal manera que, dos dies l'any (concretament, el 20 de febrer i el 20 d'octubre), els raigs del sol penetraven fins l'interior del santuari i s'il·luminaven tres de les quatre estàtues presents: l'única que no revia la llum i romania a l'ombra era la del déu Ptah, el déu del sub-món. Des que s'ha produït el trasllat, aquest esdeveniment té lloc un dia més tard.

El temple de Nefertiti fou construït per Ramsès dedicat a la seva dona més estimada i a Hathor. Fou excavat a la pedra. Encara que sembla petit està ricament decorat. Al mig hi ha una estàtua de Nefertiti i a cada costat una estàtua del faraó. Cada estàtua fa 11 metres d'altura. Als pilars hi ha dibuixats caps d'Hathor i enmig Nefertari, i hi ha moltes pintures a la paret.

[edita] Galeria d'imatges

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Abu Simbel

[edita] Vegeu també