[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Abel Ramón Caballero Álvarez - Viquipèdia

Abel Ramón Caballero Álvarez

De Viquipèdia


Abel Ramón Caballero
Ministre de Transport, Turisme i Comunicacions
Al càrrec
5 de juliol de 1985 – 12 de juliol de 1988
Precedit per Enrique Barón Crespo
Succeït per José Barrionuevo Peña
Naixement 2 de setembre de 1946
Ponteareas (Galícia)
Partit polític PSdeG-PSOE

Abel Ramón Caballero Álvarez ( Ponteareas, Galícia 1946 ) és un economista, polític i escriptor gallec que fou Ministre de Transport, Turisme i Comunicacions en diversos governs de Felipe González.

[edita] Biografia

Va néixer el 2 de setembre de 1946 a la població de Ponteareas, situada a la província de Pontevedra. Va estudiar ciències econòmiques a la Universitat de Santiago de Compostel·la, i posteriorment amplià els seus estudis a la Universitat de Cambridge i a la Universitat d'Essex. Va ser professor en la Universitat de Santiago de Compostel·la i és catedràtic de teoria econòmica de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Vigo.

[edita] Activitat política

Membre de el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) des de 1976, en les eleccions generals de 1982 va ser escollit diputat al Congrés per la província de la Corunya, escó que repetí en les eleccions de 1986, 1989, 1993 i 1996 per la província de Pontevedra. En la formació del segon govern de Felipe González fou nomenat Ministre de Transport, Turisme i Comunicacions, càrrec repetí en la següent legislatura.

Fou president del PSdeG-PSOE i candidat a la presidència de la Xunta de Galícia a les eleccions autonòmiques de 1997 per una coalició integrada pel PSdeG-PSOE, EU-EG i Os Verdes. En aquests comicis va obtenir els pitjors resultats del socialisme gallec a Galícia, amb el que, encara que va mantenir el seu escó fins l'any 2001, va passar a segona fila de l'escena política.

Des de 2005 va ser president de l'Autoritat Portuària de Vigo i va ser escollit candidat del PSdeG-PSOE a l'ajuntament de Vigo en les eleccions municipals de 2007, aconseguint ser la segona llista més votada en els comicis del 27 de maig després del Partit Popular. L'aliança amb el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) li donà l'alcaldia.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Enrique Barón Crespo
Ministre de Transport, Turisme i Comunicacions
19851988
Succeït per:
José Barrionuevo Peña
Precedit per:
Corina Porro Martínez
Alcalde de Vigo
2007 – actualitat
Succeït per:
en el càrrec