[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Étienne Decroux - Viquipèdia

Étienne Decroux

De Viquipèdia

Étienne Decroux (19 de juliol de 1898 a París - 12 de març de 1991 a Billancourt, Somme, Picardia, França) va ser un actor i mim francès.

Reconegut actor de cine i teatre format en l’escola de Jacques Copeau a França, va dedicar la seva vida a la creació d’un teatre on l’actor és el centre i el cos és el seu instrument principal. Autor de nombroses peces, va començar a finals dels 60 a ensenyar i desenvolupar la seva tècnica. Molts actors van passar per la seva escola, com ara son, Jean Louis Barrault, Marcel Marceau, Jessica Lange, Michel Serrault.

Alguns dels seus assistents i estudiants han continuat les seves investigacions i han desenvolupat la tècnica fins als nostres dies.

El mim corporal està sent ensenyat en les ciutats més importants de món. Però com és una tècnica relativament jove, no hi ha suficients professors formats per a satisfer l’amplia demanda que existeix pel seu estudi.

Hi ha escoles a Londres, Canadà, França, EUA. A Catalunya hi ha l'escola internacional de mim corporal dramàtic.

“Allò que caracteritza el nostre món és que està assegut.
El mim corporal s’aixeca, gaudeix representant el món,
ser mim és ser un militant,
un militant del moviment en un món que está assegut.”
Etienne Decroux

[edita] Filmografia

Book & DVD

  • DVD - "Enfin voir Etienne Decroux bouger" Zone 0 /Pal
  • Book - "Le Silence des Mimes Blancs" by D. Dobbels sur l’histoire du mime de Debureau à Decroux (144 pages)only in french.
  • VIDEO TRAILER

[edita] Enllaces