[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Èumenes III de Pèrgam - Viquipèdia

Èumenes III de Pèrgam

De Viquipèdia

Aristònic de Pèrgam fou fill natural d'Èumenes II de Pèrgam. Aquest va tenir com a successor a Àtal III de Pèrgam que va morir el 133 aC i com que no va tenir successió va deixar el regne a Roma. Aristònic va reclamar l'herència però la majoria de les ciutats no el van reconèixer per temor als romans. Aristònic va reunir forces i va obligar a las ciutats o posar-se al seu costat per la força i es va poroclamar rei amb el nom d'Èumenes III de Pèrgam o Èumenes III Aristònic.

El 131 aC el cònsol Publi Licini Cras fou enviat a Àsia i va iniciar la guerra contra ell, però estava més ocupat en fer botí que en agafar al seu enemic i fou sorprès pres Aristònic en una batalla i completament derrotat.

El 130 aC el cònsol Perpenna, successor de Cras, va actuar amb mes energia i va derrotar a Aristònic al que va fer presoner. Per la mort de Perpenna, la conquesta del regne la va completar Marc Aquil·li el 129 aC. Aristònic fou portat a Roma i va ser exhibit en el triomf d'Aquil·li i després decapi-tat.