[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Àrveleg I - Viquipèdia

Àrveleg I

De Viquipèdia

Àrveleg I va ser el vuitè rei d'Arthedain, un dels regnes dels dúnedain del nord de la Terra Mitjana que va surgir de la divisió d'Àrnor, i que forma part del llegendari de J.R.R. Tolkien.

Era fill i hereu del rei Àrgeleb d'Arthedain, que morí a mans dels exèrcits de Rhudaur l'any 1356 de la Tercera Edat. Àrveleg va venjar la mort del seu pare expulsant els orcs i els homes d'Àngmar amb l'ajuda de Cardolan i Lindon.

Durant tot el seu regnat es va mantenir una vigilància constant de les fronteres, als turons del temps i la gran carretera. Durant aquest període Rivendell també va ser assatjada per Àngmar.

L'any 1409 quan un gran exèrcit d'Àngmar va atacar per sorpresa i va trencar les línies de defensa, i destruïnt la fortalesa de la Pica del Temps. Arveleg va morir en l'atac, però el palantir es va poder salvar.

Cardolan va ser arrasat i deixà d'existir com a regne. A Rhudaur ja no hi quedava sang numenoreana i va ser absorvit per Àngmar. Arthedain seguí resistint sota el regnat del fill d'Àrveleg, el jove Àraphor.


Precedit per:
Àrgeleb I
Rei d'Arthedain
1356 T.E.-1409 T.E.
Succeït per:
Àraphor