[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Yaoi - Viquipèdia

Yaoi

De Viquipèdia

El Yaoi, és un subgènere del manga en el qual s'explica la relació entre dos o més homes homosexuals, on es tracten els problemes que tenen per ser acceptats a la societat i acceptar-se a ells mateixos i, majoritàriament, hi surten escenes de sexe. La versió més suau del yaoi és el shonen ai, que literalment vol dir 'amor de nois', sempre sense sexe, i normalment protagonitzada per joves en edat d'estudiar, ja que les relacions que impliquen una història amb personatges adults normalment tenen alguna que altra escena de sexe.

Dins ja del yaoi hi ha el 'yaoi lemon', o el 'hard yaoi', que és el que conté escenes sexuals molt explícites, arribant a tocar temes com el sadomasoquisme; el shota, que és com s'anomena al gènere que tracta les relacions entre dos nens o entre adults i nens.

El yaoi es va començar a fer popular en els dôjinshi, on personatges de diferents series protagonitzaven històries sense sentit ni desenllaç, que només es centraven en l'acte sexual, d'aquí el nom de yaoi, abreviació de yama-nashi ochinashi imi-nashi, que significa en japonès "sense clímax, sense resolució, sense sentit". Però aquest gènere cada cop guanyava més adeptes i, finalment, es van dedicar mangas totalment al yaoi, amb els seus propis protagonistes, les seves intrincades històries (que podien contenir sexe explícit o no), i fins i tot, avui en dia, són molt venudes les revistes que publiquen només yaoi. Aquests nous mangas que van sorgir i que nosaltres anomenem també yaoi, al japó són més ben vistos sota el nom de 'Boy's love', ja que allí el yaoi segueix sent aquelles escenes de sexe sense sentit dels dôjinshi.

A occident encara no està gaire ben vist el yaoi, tot i que en el 'món manga', cada cop hi ha més gent que llegeix històries d'aquesta temàtica, sense importar el gènere (tot i que hi predominen de lluny el sector femení en aquest tipus de mangas) ni l'edat (ja que, depèn la història, aquests mangas són llegits tant per adolescents com per a dones adultes).