[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Xamanisme - Viquipèdia

Xamanisme

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

El Xamanisme es una classe de creences que asseguren la capacitat de diagnosticar i de curar el sufriment del ser humà, i en altres societats, la capacitat de causar-lo. Es diu que o aconsegueixen creuant la linea que separa el nostre mon, del mon dels morts. D’aquesta manera tenen una relació espacial amb els esperits. Es diu que tenen la capacitat de controlar el temps, veure el futur, llegir els somnis de la gent etc. Es diu que existeixen des-de la prehistòria.

Es podria dir que un chaman es l’intermediari entre el mon natural i espiritual. Un cop esta en el mon dels esperits, es comunica amb ells de manera que l’ajudin en la curació, la caça i el control del temps.

tambor xamanic
tambor xamanic


Taula de continguts

[edita] COMUNICACIO AMB ELS ESPERITS

Algun xamans utilitzen alguns instruments per a comunicar-se amb els esperits i facilitar fer les curacions, el instrument mes utilitzat es el tambor, pero tambe ni a daltres com la flauta.


[edita] HISTORIA

Es diu que el xamanisme estava abans del neolític, però cada cop es va extingint mes. El paganisme grec estava influenciat per el xamanisme com es diu en las histories de Prometeu, Medea, Calipso. Després la religió romana va copiar algunes practiques xamaniques.


Auto de fé
Auto de fé

[edita] EXTREMINI DEL XAMANISME

Després el xamanisme va ser marginat per Europa i Orient mitja, es va posar en marxa la inquisició per a la caça de bruixes i es van destruir els temples xamanics. A NordAmèrica els anglesos també van fer expedicions contra les bruixes per exterminar aquesta ideologia. Avui dia els pobles xamanics que queden, estan en pobles indígenes de sud Amèrica Àfrica i en algunes zones d’Àsia.


[edita] ENLLAÇOS EXTERNS

[1] [2] [3]