[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Wimax - Viquipèdia

Wimax

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

Introducció

Per començar a definir el WiMAX podem dir que les seves sigles signifiquen “Worldwide nteroperability for Microwave Access”, és a dir, “Interoperabilitat Mundial per Accés per Microones”. Així doncs el WiMAX és una tecnologia que permet realitzar transmissions de dades sense fils com ho fan altres tecnologies però aquesta permet fer-ho a distancies molt superiors a les tecnologies sense cables actuals, com per exemple la tecnologia Wi-Fi, ja que és capaç de proporcionar accés concurrents en àrees de fins a 48 km de radi i a una velocitat que pot arribar fins als 70 Mbps.

El WiMAX compleix els estàndards inal·làmbrics IEEE 802.16, d’aquesta manera aconsegueix ser compatible amb altres estàndards com el del Wi-Fi (IEE 802.11), i d’aquesta manera poder combinar les dos tecnologies per tal millorar el sistema.

D’altra banda cal destacar l’impacte que podria tenir aquesta tecnologia pot arribar a ser molt gran ja que conté un sèrie d’elements que faciliten i afavoreixen la seva expansió, com per exemple: - El seu baix cost d’implantació - Gran abast - Velocitats de transmissió elevades de fins a 70 Mbps - No necessita visió directa - Disponible tant per criteris de vídeos com de veu. - Es pot utilitzar en enllaços MAN o WAN i també disposa de tecnologia IP d’extrem a extrem.

A més a més depenent de l’ample de banda, una estació base pot suportar milers d’usuaris (molts més que amb el WLAN).

La tecnologia WiMAX va encarada a transmetre dades sense fils en àrees metropolitanes i també per facilitar les connexions en zones rurals. A més es podrà implementar en el món empresarial per implementar les comunicacions internes i podria suposar l’explosió definitiva d’altres tecnologies com la VoIP (trucades de veu sobre el protocol IP).