[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Watchdog - Viquipèdia

Watchdog

De Viquipèdia

En un sistema electrònic, un watchdog és un circuit temporitzador que provoca un re-inici (reset) del sistema si aquest es bloqueja degut a alguna condició de fallada (normalment una anomalia en el programari). El re-inici es pot fer amb l'intenció de retornar al sistema a un estat funcional o com a mesura de seguretat.

El watchdog normalment s’implementa com un temporitzador que decrementa seqüencialment el valor d’un comptador. Si aquest comptador arriba a zero, el watchdog activa una línia de re-inici connectada al processador. Per tal de que no arribi mai a zero, el programari corrent en el processador ha d’actualitzar periòdicament el valor del comptador. A vegades el circuit de watchdog és un xip extern al processador i a vegades n’és part integral, com és el cas en molts microcontroladors. Sovint, els watchdogs també llancen altres accions preventives a més de re-iniciar el processador. Per poden desencadenar l’actuació de sistemes de control, per exemple per apagar sistemes perillosos com motors, circuits d’alta potència, generadors de calor, etc.

El nom "watchdog" significa literalment "gos guardià", i fa referència a la metàfora visual en la que un home que està essent atacat per un gos guardià. El gos no mossegarà l’home mentre aquest el mantingui a ratlla donant-li cops periòdicament. Si l'home deixa de donar-li cops, el gos el mossegarà.

[edita] Enllaços externs