[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Walter Schirra - Viquipèdia

Walter Schirra

De Viquipèdia

Walter Schirra com astronauta del programa Mercury (1962).
Walter Schirra com astronauta del programa Mercury (1962).

Walter Schirra (12 de març de 19233 de maig de 2007) va ser un pilot de la Marina dels Estats Units i astronauta dels programes Mercury, Gemini i Apollo. Va passar un total de 295 hores i 15 minuts a l'espai.

[edita] Carrera a la NASA

El 1959 Schirra va ser assignat per la NASA com un dels astronautes del grup original per al projecte Mercury, coneguts com els Mercury Seven (els 7 del Mercury). El 3 d'octubre de 1962, es va convertir en el cinquè nord-americà en òrbita terrestre, a bord de la missió Mercuri 8. El 15 de desembre de 1965 va volar de nou a l'espai en la missió Gemini 6A, de la qual era comandant, realitzant la primera maniobra d'acostament orbital (rendez-vous) entre dues naus tripulades nord-americanes, al costat del Gemini 7.

El seu últim vol espacial va ser l'Apollo 7, a l'octubre de 1968. Durant el vol els astronautes van desenvolupar catarro, el que unit a un pèssim sentit de l'humor que els va mantenir discutint i barallant amb els tècnics del control de terra tot el temps, va servir perquè la NASA els separés dels futurs programes de vol.

Schirra va abandonar la NASA el 1969, convertint-se en comentarista de temes espacials per a la CBS i iniciant-se en l'empresa privada.

[edita] Enllaços externs