[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vortimer - Viquipèdia

Vortimer

De Viquipèdia

Vortimer fou un príncep i senyor de la guerra britó del segle V, possiblement llegendari. També es diu que fou el primer rei de Gwent.

Vortimer apareix per primera vegada a la Historia Britonum, com a fill de Vortigern, que fou un rei dels Britons històric que permeté als saxons que s'establissin a l'est de l'illa. Vortimer encapçalà els britons en quatre batalles contra els saxons, arribant a expulsar-los. Però morí poc després i Vortigern consentí la tornada dels saxons. Es coneixen els noms de tres llocs de batalla, i sembla que es corresponen amb batalles lliurades a Kent recollides a la crònica anglosaxona. Aquestes cròniques no mencionen Vortimer, i de fet diuen que Vortigern fou el líder dels britons en una d'aquestes batalles.

El material llegendari de la Historia Britonum fou ampliat en la Historia regum Britanniae de Godofred de Monmouth, una descripció fictícia dels líders de Britània. Segons ell, els britons abandonaren Vortigern i posaren Vortimer al tron. Després d'expulsar els saxons, Vortimer fou enverinat per la seva madrastra Rowena (una saxona) i Vortigern recuperà la corona.


Precedit per:
Vortigern
Reis mítics dels britons
Succeït per:
Vortigern