[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Volci - Viquipèdia

Volci

De Viquipèdia

Volci fou una ciutat d'Etrúria situada a una plana a la riba dreta del riu Armina (avui Fiora) a uns 15 km de la desembocadura.

Es esmentada per Claudi Ptolemeu i Plini com a municipi.

Fou una de les dotze ciutats principals etrusques i membre de la Lliga Etrusca. La seva menció principal es al llibre dels Fastii Capitolinii referida al any 280 aC, quant els seus habitants anomenats volsinienses o volcientes foren derrotats pels romans en una de les darreres lluites dels etruscs per la independència. El 273 aC els romans van establir una colònia al seu territori, al lloc de Cosa (Cosa Volcientium), dependència de Volci.

Les inscripcions demostren que la ciutat encara existia al segle IV i va desaparèixer mes tard durant l'edat mitjana.

Va romandre en ruïnes que no foren descobertes fins el 1828, quant les excavacions van començar a posar a la llum nombrosos objectes, la necròpolis i altres edificis, fins al punt de que es pot considerar un dels principals jaciments de la cultura etrusca (mes de sis mil tombes, milers d'objectes de tota mena i de diferents períodes). El lloc de les excavacions es proper al punt anomenat avui dia Ponte della Badia, un pont romà al riu Armina. Les restes d'edificis (poc nombrosos) son d'època romana.

La plana on era antigament és encara coneguda com Pian di Voci i té a uns 15 km la ciutat de Montalto a la boca del riu Fiora o Armina.