[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Volcà de Santa Margarida - Viquipèdia

Volcà de Santa Margarida

De Viquipèdia

Ermita de Santa Margarida, en el cràter del volcà
Ermita de Santa Margarida, en el cràter del volcà

El volcà de Santa Margarida és un antic volcà (700 m) de la regió volcànica d'Olot, al municipi de Santa Pau (Garrotxa), al pla de la Cot, a l'oest de la vila.

És un dels més importants del sector, de 682 m d'altitud i la seva extensa boca té uns 2000 m de perímetre. Al mig del pla format pel cràter hi ha l'església de Santa Margarida, d'origen romànic.

Fa uns 11000 anys que va entrar en erupció.

Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre geologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.



Ubicació de la Garrotxa Aquest article sobre la Garrotxa és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


Coordenades: 42° 8′ 31″ N 2° 32′ 29″ E