[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vlaams Belang - Viquipèdia

Vlaams Belang

De Viquipèdia

El Vlaams Belang (en neerlandès, Interès Flamenc) és un partit polític flamenc hereu del Vlaams Blok (Bloc flamenc), il·legalitzat el 2004 acusat i condemnat per causa de promoure el racisme i la xenofòbia. El Vlaams Belang es defineix com a republicà, independentista, de dretes i defensor dels interessos dels flamencs.

Té el seu bastió principal a Anvers, ciutat a la qual a les eleccions municipals del 8 d'octubre del 2006 va obtenir un 33,51% dels vots. Es mostra partidari de l'expulsió dels immigrants il·legals, dels immigrants que cometin delictes i dels que no aprenguin el neerlandès; és contrari també al fonamentalisme islàmic i l'avortament.

El seu eslògan és Eigen volk eerst (Primer, el propi poble). La seva política es considera sovint com populista.

Les seves joventuts són les Vlaams Belang Jongeren (Joventuts del Vlaams Belang). Les seves figures principals són Filip Dewinter, Marie-Rose Morel, Gerolf Annemans, Frank Vanhecke i Bruno Valkeniers que n'és el seu actual president.

[edita] Enllaços externs


Bandera de Bèlgica Aquest article sobre Bèlgica és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.