[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Vallromanes - Viquipèdia

Discussió:Vallromanes

De Viquipèdia

Hola, les taules que hi ha a la dreta de l'article que estan semiprotegides, i no tinc ni idea com es poden desprotegir, contenen dades incorrectes i incompletes. Per exemple el nombre d'habitants no està actualitzat, els habitants de Vallromanes no es diuen vallromanès i vallromanesa sinó vallromaní i vallromanina. Falta posar el nom de l'alcaldessa Maria Cabot i Gibert. Etc. Com es pot desprotegir la taula i poder reeditar-la, si us plau. O sinó la persona que la va confeccionar que actualitzi les dades.

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Itaca2000 (discussió • contribucions) 04:38, 9 oct 2007 (CEST).

No està protegit. Les dades són a la plantilla Infotaula i es poden modificar els paràmetres. He actualitzat el cens, però a la Geografia Comarcal de la GEC diu "vallromanesos". --V.Riullop (parlem-ne) 17:17, 9 oct 2007 (CEST)

[edita] Gentilici

Traslladat de la meva discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 19:17, 19 oct 2007 (CEST)

Hola, el lingüista Víctor Pàmies, havia obert un debat sobre el tema del gentilici dels habitants de Vallromanes, a causa que una part de la població pensava que el gentilici correcte era "vallromaní". Fent-ne una consulta a l'Institut d'Estudis Catalans, han respost el segënt:

vpamies ha dit...

«Benvolgut senyor,

En resposta a la vostra consulta, us hem de fer saber que, com bé dieu, les obres de referència només esmenten el gentilici vallromanès per a fer referència als veïns de Vallromanes. Això no obstant, en qüestions com la que tractem, és molt difícil trobar obres completament exhaustives, que continguin totes les denominacions o variants existents. Tal com diu l’autor del Diccionari dels gentilicis catalans, August Bover, “una mateixa localitat pot tenir més d’un gentilici, usats en diferents èpoques històriques o bé simultàniament”. Per aquest motiu, no és infreqüent que es mantinguin vius més d’un gentilici per a denominar els habitants d’un poble o ciutat, malgrat que no totes es trobin documentades.

En el cas concret de Vallromanes, poden conviure perfectament les dues formes de gentilici de la població que esmenteu: vallromanès i vallromaní, atès que totes dues estan ben formades d’acord amb la tradició de la nostra llengua; en el primer cas fent ús del sufix -ès, -esa (del llatí -ense) i en el segon cas amb l’ajuda del sufix -í, -ina (del llatí -inu). Ha de ser l’ús dels parlants el que decidirà quina forma s’imposa, però en cap cas no podem dir que n’hi hagi una de correcta i una altra de menys vàlida, sinó més aviat de quina s’usa més o de quina és la que els parlants senten com a pròpia.

--Itaca2000 18:29, 19 oct 2007 (CEST)