[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vídeo a la carta - Viquipèdia

Vídeo a la carta

De Viquipèdia

Taula de continguts

[edita] VoD

Els sistemes de vídeo sota comanda permeten als usuaris seleccionar i mirar contingut de vídeo emmagatzemat en un servidor remot, a traves d’ una xarxa, com part d'un sistema de televisió interactiu.

Els sistemes de VoD permetent veure en temps real o descarregar-lo , el vídeo es descarrega a un Set-Top Box o IRD abans de iniciar la visualització. L'últim es qualifica més apropiadament "emmagatzemar i enviar".

La majoria dels sistemes basats en VoD fan servir una aproximació del “Streaming”, de tal forma que un usuari compra o selecciona una pel•lícula o programa de televisió i la comença visualitzar en el televisor gairebé instantàniament.

VoD utilitza protocols en temps real, com per exemple RTP (Real Time Protocol) sobre UDP (User Datagram Protocol) amb el protocol de control RTCP (Real Time Control Protocol). Una bon complement seria un protocol de reserva de recursos com ara el RSVP (ReSerVation Protocol).

[edita] Funcionalitat

Els sistemes de descàrrega i streaming de vídeo sota petició proporcionen a l'usuari un gran subconjunt de funcionalitats de VCR incloent-hi pausa rebobinatge ràpid, alentir endavant, rebobinatge lent, saltar endavant/endarrere, etc.

Per els sistemes de streaming basats en disc, els quals emmagatzemen i transmeten continguts des de un Disc Dur, les funcions abans esmentades requereixen un processat i emmagatzematge addicional a la secció de servidor, ja que per a rebobinar i avançar calen tenir arxius emmagatzemats per separat.

Els sistemes VoD basats en una memòria flash tenen l'avantatge de ser capaços de fer totes les funcions abans indicades directament des de la memòria RAM, la qual no requereix cap tipus de processat addicional.

És possible posar servidor de vídeo a Xarxes d'Àrea Local (LAN's), en aquest cas es pot proveir als usuaris amb taxes de transmissió molt elevades. Els servidors de vídeo poden proveir a una gran quantitat d'usuaris a traves d'una xarxa WAN, en aquest cas les taxes de transmissió es poden veure reduïdes.

Descarregar serveis VoD son possibles a totes aquelles casa equipades amb connexió via cable (ja sigui òptic o coaxial) o ADSL

[edita] Near Video on Demand

NVOD és un sistema de pagament per visió (pay-per-view) fet servir per difusors multicanal, fent servir una distribució amb un altíssim ample de banda (bandwidth),tals com satèl•lit i televisió per cable. Múltiples còpies del programa són transmeses en petits intervals de temps (solen ser uns 30 minuts) d'aquesta maners qualsevol usuari pot veure el contingut des de l'inici sense haver d'estar pendent de l'horari. Aquest sistema necessita una connexió amb un gran ample de banda i generalment només la ofereixen operadors amb una gran capacitat tècnica.

[edita] Enllaços Relacionats

IPTV Televisió a través de IP

Triple-play

PPV Pagament per visió