[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Universitat de Basilea - Viquipèdia

Universitat de Basilea

De Viquipèdia

La Universitat de Basilea (en Alemany, Universität Basel) està situada a Basilea, Suïssa.

Taula de continguts

[edita] Organització

Algunes de les facultats que disposa

[edita] Història

Tenint el suport del consell de Basilea i privilegiats pel Papa Pius II, la universitat de Basilea va ser fundada el 1460 (essent actualment, la universitat més antiga de Suïssa). Originalment, constava de tres facultats principals (la divinitat, lleis i medicina), igual que una facultat d'arts la qual estava dissenyada per a preparar estudiants de les altres tres facultats.

La biblioteca de la universitat va ser fundada l'any 1622, comprenent la col·lecció existent de la universitat i els exemplars d'alguns claustres secularitzats, i és en l'actualitat una de les més importants d'Europa.

Durant el 1889, es pren la decisió d'admetre a dones en les facultats essent el 1890 acceptada la primera en la història de la universitat.

[edita] Personatges importants que han passat per aquesta Universitat

Erasme, Paracels, Daniel Bernoulli, Jacob Burckhardt, Leonhard Euler, Friedrich Nietzsche, Eugen Huber, Tadeus Reichstein, Werner Arber i Carl Jung són alguns dels noms associats a aquesta universitat. Més recentment s'hi agregà el teòleg protestant Karl Barth, considerat pels protestants i catòlics el més important del segle XX.

[edita] Enllaços externs