[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Unió Esportiva Betxí - Viquipèdia

Unió Esportiva Betxí

De Viquipèdia

La Unió Esportiva Betxí és un club d´handbol masculí de la localitat de Betxí, País Valencià. Va ser fundat a l´any 1985 de la fusió del CH Betxí i l´Atlètic. Juga en la 2a Divisió Autonòmica.

[edita] Història

L´handbol a Betxí neix en els anys 60 del s.XX, quan des de les escoles es comença a potenciar la pràctica d´aquest esport entre els xiquets i xiquetes, tot disputant diversos campionats escolars. D´aquest moviment surt posteriorment el Betxí Organizació Juvenil Española, composta per membres d´aquesta entitat, la qual jugaria a nivell provincial.

A l´any 76/77 es funda el Club Handbol Betxí, i a la següent, el CH Abonaments Almela, futur Atlètic Betxí. També es va intentar crear equips femenins, però el projecte no va prosperar. Durant una època, la localitat comptaría amb dues formacions en aquest esport, fruit de l´interés per l´handbol. D´ells, el més important fou l´Atlètic, que arribaria a jugar dues temporades en 2a Divisió Nacional.

Al setembre de 1985, s´inaugura el pavello poliesportiu de Betxí. Un any després, els dos clubs es fusionen per crear la Unió Esportiva Betxí, que des de l´inici va comptar amb un equip a cada categoria.

[edita] Enllaços

Web oficial: http://www.handbolbetxi.com