[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Turgon - Viquipèdia

Turgon

De Viquipèdia

Turgon "el Savi" és un personatge fictici de l'univers de J.R.R. Tolkien, la Terra Mitjana. Va ser el segon fill de Fingolfin, germà de Fingon, Aredhel i Argon. Va ser el senyor de la ciutat oculta de Gondolin.

El seu nom en sindarin és una forma del quenya Turukáno, que problement significa senyor valent

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


Tot i que Turgon va oposar-se a que els ñoldor marxessin d'Aman, va acompanyar la seva gent en el viatge. Durant la travessia del Helcaraxë va morir la seva dona, Elenwë. A l'arribar a la Terra Mitjana va establir-se a la ciutat de Vinyamar a Nevrast

Mentre viatjava amb el seu amic Finrod Felagund per les ribes del Sirion, Ulmo els va enviar un somni on se'ls mostrava un lloc on amagar-se del poder de Morgoth. L'any següent, Ulmo es va aparèixer directament a Turgon i va guiar-lo a la vall de Tumladen a les Muntanyes Circumdants, on Turgon es va traslladar secretament amb molts ñoldor, abandonant Nevrast, i construïnt la ciutat de Gondolin.

Turgon i la seva gent van viure isolats a Gondolin durant molts anys, i no van tornar a aparèixer fins a la batalla de la Nirnaeth Arnoediad. Tot i que aquesta ja estava perduda, la seva intervenció va prevenir la completa desfeta dels exèrcits dels ñoldor i els seus aliats. En la batalla va morir el seu germà Turgon, convertint-lo a ell en el Rei Suprem dels Ñoldor

La seva única filla, Idril Celebrindal, va enamorar-se de Tuor, un home de la Casa de Bëor. Turgon va permetre que es casessin, donant lloc a la segona unió entre elfs i homes (després de Beren i Luthien)

Turgon va morir defensant Gondolin de les tropes de Morgoth després de la traïció de Maeglin.


[edita] Genealogia de la Casa de Fingolfin

         Fingolfin === Finwë
                    |
    ------------------------------------------
    |        |                  |             |           
 Fingon   Turgon=Elenwë    Aredhel=Eöl    Argon
                |                 |   
              Idril*           Maeglin

  (* Mare d'Eärendil)


Precedit per:
Fingon
Rei Suprem dels Ñoldor
471 P.E.-510 P.E.
Succeït per:
Gil-galad