[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Trenton - Viquipèdia

Trenton

De Viquipèdia

Un pont de Trenton sobre el riu Delaware
Un pont de Trenton sobre el riu Delaware

Trenton és la capital de l’estat de Nova Jersey als Estats Units d’Amèrica i consta d’una població de 85.000 habitants. La ciutat també és una seu del govern local del Comtat de Mercer.

Al 1679, un grup de colons anglesos sota la direcció de Mahlon Sracy formà una colona al llarg del riu Delaware a la colònia britànica jove de Nova Jersey. El poble adquirí el nom de “Trent-town” o “Trenton” al 1719 per honorar a un dels seus líders locals prominents, William Trent. El 26 de desembre de 1776, durant la Guerra de la Independència dels Estats Units, Trenton fou un lloc en el que es desenvolupà la Batalla de Trenton, una de les batalles més importants de la guerra on George Washington guanyà una victòria decisiva. Desprès de la guerra, Trenton fou breument la capital nacional dels Estats Units durant dos mesos al 1782. La ciutat va ser nombrada capital estatal de Nova Jersey al 1790.

Durant el segle XIX, la ciutat va créixer com a centre industrial, comercial i cultural. El primer partit professional de basquet es jugà allí al 1896. Malauradament, des del 1950 la ciutat a registrat un declivi gradual de productivitat i importància i un augment de la criminalitat d’altres problemes. Tot hi així, les zones residencials que rodegen la ciutat són actualment algunes de les comunitats més riques de la nació.