[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Trastorn per estrès posttraumàtic - Viquipèdia

Trastorn per estrès posttraumàtic

De Viquipèdia

Trastorn per estrès posttraumàtic
Classificació i recursos externs
ICD-10 F43.1
ICD-9 309.81
DiseasesDB 33846
MedlinePlus 000925
eMedicine med/1900 
MeSH D013313
Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC

El trastorn per estrès posttraumàtic (TEPT o TEP) és un trastorn d'ansietat que pot aparèixer després d'un esdeveniment que es viscut amb por molt intensa, terror i sensació d'impotència. Aquest esdeveniment traumàtic pot ser la mort d'algú, l'amenaça a la vida d'un mateix o d'algú altre, el patir danys físics greus o una amenaça greu a la integritat de la persona, fins al punt de no poder suportar-ho psicològicament. Apareix freqüentment en persones víctimes d'accidents, agressions físiques o sexuals, catàstrofes, guerres, etc.

[edita] Simptomatologia

La síndrome es caracteritza per tres tipus de manifestacions:

1. L'experiència traumàtica es reviu de manera intensa en forma d'imatges, pensaments i records persistents i intrusors, i també a través malsons i flashbacks.

2. Es tendeix a evitar o escapar de llocs i situacions associades al trauma i als records que produeix, sovint evitant parlar sobre el que ha passat.

3. Es manifesten símptomes d'hiperactivació com la hipervigilància i els sobresalts, que sovint van acompanyats d'irritabilitat, insomni i dificultats de concentració.


Aquest article sobre Medicina és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, pots ajudar a la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.