[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tornejos d'Apertura i Clausura - Viquipèdia

Tornejos d'Apertura i Clausura

De Viquipèdia

Recentment, moltes lligues de futbol d'Amèrica llatina divideixen la temporada futbolística en dues parts. Aquestes s'anomenen Torneig Apertura i Torneig Clausura (paraules espanyoles pels termes obertura i tancament). A l'illa d'Haití s'anomenen Ouverture i Clôture, en francès. Cadascún d'aquests torneigs té el seu campió.

El torneig Apertura es disputa la primera meitat de l'any a Xile, Colòmbia, Equador, Panamà, Paraguai, Perú, mentre que es disputa a la segona meitat de l'any a Argentina, Bolívia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Uruguai, Veneçuela.

A les lligues d'Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures i Mèxic, cada secció de l'any constitueix un campionat nacional en sí mateix, mentre que a les lligues de Costa Rica, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Uruguai i Veneçuela, els campionats Apertura i Clausura són part del campionat nacional i els campions no són campions nacionals. Usualment, ambdós campions s'enfronten a final de temporada per decidir-ne el campió. El primer grup de lligues atorga dos campions per any, mentre que el segon només un.

La lliga brasilera de futbol és l'única a l'Amèrica llatina que no divideix el campionat en dues parts.