[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tim - Viquipèdia

Tim

De Viquipèdia

Tim
Tim.
Tim d'un fetus.
Gray subject #274 1273
Innervació Nervi vague
MeSH Thymus+gland
Dorlands/Elsevier t_10/12807749

El tim o timus és una glàndula. Regularment consta de dos lòbuls i es localitza al mediastí, darrere de l'estèrnum. Una capa de teixit connectiu embolica i manté units els dos lòbuls tímics; mentre que una càpsula de teixit connectiu delimita per separat cada lòbul.

Les trabècules són prolongacions de la càpsula que penetren en els lòbuls i els divideixen en lobulets. Cadascun consta d'escorça externa, que es tenyeix de color fosc, i medul·la, de color clar a la tinció. L'escorça es compon de limfòcits estretament apinyats, cèl·lules epitelials denominades epitelials reticulars que envolten a grups de limfòcits, i macròfags.

La medul·la conté abans de res, cèl·lules epitelials reticulars, a més de limfòcits molt dispersos. Encara que es coneixen solament algunes de les seves funcions, les cèl·lules reticulars produïxen hormones tímiques, que, segons es pensa, contribuïxen a la maduració de les cèl·lules T. A més, en la medul·la existeixen els corpuscles de l'estafa (o de Hassall) característics, els quals són capes concèntriques de cèl·lules epitelials reticulars aplanades i plenes de grànuls de queratohialina i queratina.

En els lactants, l'estafa és una glàndula de gran grandària, amb massa de 70 g. Després de la pubertat, s'inicia el reemplaçament del teixit tímic amb teixit adipós i connectiu areolar. Quan la persona arriba a la maduresa, la glàndula s'ha atrofiat considerablement, mentre que en l'edat avançada pesa tot just uns 3 g.