[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

TiddlyWiki - Viquipèdia

TiddlyWiki

De Viquipèdia

TiddlyWiki en català
TiddlyWiki en català
Edició d'un tiddler
Edició d'un tiddler
Resultat final
Resultat final

TiddlyWiki és una aplicació de tipus wiki basada en client escrita per Jeremy Ruston que serveix perfectament com a llibreta de notes personal. És un arxiu HTML que conté el codi CSS i JavaScript. Quan es baixa a l'ordinador de l'usuari, TiddlyWiki té la rara facultat, en alguns navegadors, de poder-se sobreescriure a sí mateixa al disc quant l'usuari ho demana. Així l'usuari pot escriure una nova entrada, anomenada Tiddler d'acord amb la convenció TiddlyWiki, a la seva còpia local de l'arxiu TiddlyWiki i desar aquest arxiu per a consultar-lo més endavant. Els Tiddlers existents també es poden modificar o suprimir de la mateixa forma.

TiddlyWiki, publicat per Osmosoft sota la llicència lliure BSD, permet disposar-ne lliurement. Jeremy Ruston el descriu com a experimental, i amb aquest esperit molta gent ha fet servir l'arxiu HTML original per a fer-ne adaptacions de TiddlyWiki. Aquestes es troben a dues categories generals; les que mantenen la característica només costat-client, i les que afegeixen escriptura d'arxiu del costat del servidor per fer TiddlyWiki més un veritable wiki. A mida que es coneixen aquestes adaptacions s'afegeixen els seus enllaços dels dos tipus d'adaptacions a l'arxiu TiddlyWiki original. Les adaptacions de TiddlyWiki normalment afegeixen característiques que Ruston no va preveure originalment, i alguna d'aquestes característiques s'han inclòs a les noves versions de TiddlyWiki.

A més de ser ideal per a prendre notes, TiddlyWiki també es pot fer servir com a base per a un lloc web sencer. La seva estructura d'un sol arxiu el fa fàcil de gestionar mentre proporciona una experiència Web elegant.

Taula de continguts

[edita] Vegeu també

  • MediaWiki - El programari de la Viquipèdia

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
TiddlyWiki
  • (castellà)Manual bàsic
  • (anglès)Tutorial
  • (anglès)El TiddlyWiki original.
  • (anglès)Tiddlyspot - Servei den línia per a ús personal de TiddlyWiki amb accés sense connxió, sincronització i opcions de privacitat.

[edita] Connectors

  • (anglès)TiddlyTools - Repositori de connectors de Eric Shulman

[edita] Temes

  • (anglès)TiddlyThemes - Repositori de temes, per canviar l'aparença

[edita] Adaptacions

A continuació es mostren algunes de les adaptacions disponibles per a TiddlyWiki. La comunitat de desenvolupadors TiddlyWiki és molt activa, i es fa difícil mantenir una llista actualitzada:

[edita] Més informació

Llocs que proporcionen informació adicional sobre TiddlyWiki:

[edita] Comunitats en línia