[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Terra Galega - Viquipèdia

Terra Galega

De Viquipèdia

Terra Galega
Partit polític gallec
President Pablo Padín Sánchez
Secretari general Xan Gato Díaz
Fundació 4 de novembre del 2005
Seu Avda. Havana, 57 entresuelo
32003 Ourense
Ideologia nacionalista
Representació Extraparlamentari
Partit europeu [[ ]]
Publicació oficial
Lloc web www.terragalega.es/


Terra Galega és una coalició de partits polítics nacionalistes gallecs de centre-dreta que es va formar el 4 de novembre de 2005, encara que estava registrada des de maig d'aquest any. La formen el Centre Democràtic Independent (CDI), Iniciativa Galega, Coalició Gallega, Unidade por Narón i algunes altres petites forces locals que en el moment de la constitució de la coalició sumaven 4 alcaldes i 64 regidors en 32 municipis gallecs.

Va celebrar el seu congrés constituent el 20 de maig de 2006 amb la participació de 500 compromisaris que van escollir Pablo Padín, ex conseller de sanitat de la Xunta de Galícia, com president i Xoán Gato, alcalde de la localitat corunyesa de Narón, com a coordinador general. Terra Galega va obtenir el 2,05% dels vots a les eleccions municipals de 2007 en el conjunt de Galícia el que es va traduir en 69 regidors en 29 municipis, sent la quarta força política de la comunitat. Va ser també la força més votada en tres municipis (Narón i Neda, en la comarca de Ferrolterra, i Os Blancos, a Orense) [1] Després de la constitució dels ajuntaments, Terra Galega va accedir a l'ajuntament a Neda, Narón, Valdoviño i Os Blancos.

[edita] Referències

  1. Terra Galega es consolida com la quarta força, enfront d'IU i el Partit Galleguista, en l'especial Eleccions 2007 de La Voz de Galicia

[edita] Enllaços externs