[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teresa Salvador i Salvador - Viquipèdia

Teresa Salvador i Salvador

De Viquipèdia

Teresa Salvador i Salvador (Barcelona 14 de desembre de 1924) és una activista social catalana que ha dedicat tota la seva vida a la lluita per la millora de les condicions de vida al barri de Verdum. Membre de la Germandat Apostòlica del Cor de Jesús, des dels anys cinquanta ha desenvolupat una intensa activitat social al barri, tant des de l’associació de veïns com al col·legi Luz Casanova, on va ser membre del consell escolar i fundadora del club de bàsquet, mèrit que la Federació Catalana de Basquetbol li va reconèixer atorgant-li la medalla d’argent de l’entitat.

Com a membre de l’Associació de Veïns de Verdum ha intervingut en nombroses campanyes adreçades a millorar l’habitatge, els serveis públics, els equipaments i la qualitat general de l’entorn urbà del barri, campanyes que s’han materialitzat en projectes com ara el cobriment de la ronda de Dalt, la remodelació del polígon conegut com a Habitatges del Governador —un important projecte de reforma iniciat el 1992 que ha suposat la construcció de més de 600 habitatges—, la potenciació i diversificació del transport públic, la col·locació de semàfors o la instal·lació d’equipaments per a la gent gran i els nens en situacions de risc. Una de les fites més rellevants en aquest darrer àmbit de treball ha estat precisament la construcció d’una residència i centre de dia per a gent gran al solar del cinema Cristal.

També ha dut a terme una labor molt destacada de promoció de l’esport impulsant l’obertura del pati del col·legi Luz Casanova a tots els nens i nenes del barri, ha participat en la dinamització del bàsquet a l’escola i ha col·laborat activament en totes les gestions adreçades a aconseguir una pista de bàsquet adequada a les necessitats de la zona. La Generalitat de Catalunya va reconèixer la seva tasca en favor de l’esport popular amb la creació del Trofeu de Bàsquet Teresa Salvador. El 2007 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.