[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tercera Línia Ala - Viquipèdia

Tercera Línia Ala

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)

Al rugbi a 15, el tercer ratlla ala (6 i 7) (en anglès : 6. Blindside flanker & 7. Openside flanker) és un dels quinze llocs habituals.

Generalment el número 6 efectua més aviat costat tancat i és més poderós que el seu homòleg costat obert que té més un perfil de corredor per sostenir immediatament els tres quarts en les fases ofensives com defensives. No obstant això això no és una regla absoluta i molts jugadors són a la vegada poderosos i mòbils.

En fase defensiva, l'objectiu d'aquests jugadors és d'enganxar-se més a la pilota per intervenir el més aviat possible sobre el portador de la pilota. Excel·lents plaqueurs, les seves intervencions són temudes. Així certs jugadors poden ser portats a intentar plaquejar o oposar-se immediatament al mig d'obertura per matar l'atac des del seu llançament. Les seves qualitats de placatge aliades amb les seves mobilitats i les seves potències són extremadament útils sobre les fases de joc obertes. D'altra banda jugadors s'han fet especialistes per recuperar ràpidament la pilota poc després del placatge com Josh Kronfeld o Serge Betsen. Ofensivament, poden aportar ràpidament el seu suport als tres quarts i provocar eventualment dels un-contra-un de cara a jugadors més febles físicament per tal de passar la ratlla d'avantatge. De manera general, són jugadors polivalents portats a intervenir sobre quasi totes les fases de joc i per tant particularment suportant.

Alguns grans jugadors als correus de tercera línia ala : Francois Pienaar (AFS), John Jeffrey (ÉCO), Jerry Collins (NZ), Jason White (ÉCO), Kelly Brown (ECO), Jean Prat (FRA), Lewis Moody (ANG), Neil Back (ANG), Michael Jones (NZ), Fergus Slattery (IRL), Finlay Calder (ÉCO), Josh Kronfeld (NZ), Richie McCaw (NZ), Jean-Pierre Rives (FRA), Sergé Betsen (FRA), Yannick Nyanga (FRA), Thierry Dusautoir (FRA), Graham Mourie (NZ), George Smith (AUS).