[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Usuari:Taravaus - Viquipèdia

Usuari:Taravaus

De Viquipèdia

TARAVAUS 

El poble de Taravaus és a 5 kms. al nord-est de Navata. Es troba al costat del riu Manol.

L’església de Sant Martí de Taravaus, voltada per unes dotze masies, ja existia al segle XIII, segons documents dels any 1279 i 1280 que l’esmenten. L’any 1321 fou reconstruïda. Posseeix elements romànics del segle XIII, formant una nau amb absis semicircular. La portalada presenta quatre arcs en degradació, llinda i timpà. Dins l’interior de l’església hi ha una gran pila baptismal monolítica, sense decoració. L’església té el cementiri al costat, partit per un camí amb alts xipressos, que condueix a l’entrada del temple. Es conserven dues creus de pedra sepulcrals amb alguns motius geomètrics grabats (podrien ser d’època medieval).

L’antiga rectoria, actualment restaurada per uns particulars, és un gran edifici dels segles XVI-XVII.

A l’extrem de llevant del poble hi ha el «Carrer de l’Oratori». En aquest carrer hi ha vestigis de l’antic pedró-oratori. En la paret d’un corral modern, s’hi veu un fragment de la peanya que té, incisa, la data 1571 i el coronament de la fornícula decorada amb relleus geomètrics i un emblema.

A uns 500 metres del poble, en el planer i prop del camí que porta a la carretera de Figueres, hi ha dues interessants masies fortificades del segle XVI (el mas Arrufat i el mas Frigola). Ambdues presenten les antigues torres de defensa que servien per advertir l’arribada dels enemics i refugiar-s’hi els habitants de la casa. FONT: http://www.crae.com/PaP/MostrarPBody.Asp?Idi=0&Idp=31