[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tar Eléndil - Viquipèdia

Tar Eléndil

De Viquipèdia

Tar-Eléndil (350-751 S.E.) va ser el quart rei de Númenor (590-740), el regne dels edain enmig del mar que apareix a les obres de J.R.R. Tolkien. El seu nom es pot traduir del quenya com a "Amic dels elfs" o "Amant de les Estrelles".

Va succeïr el seu pare Tar Amàndil al tron. Era considerat com un mestre del saber i un estudiós notable. Durant el seu regnat els numenoreans van començar a contactar amb la Terra Mitjana. Va ser l'any 600 que el capità de la flota reial Vëantur va navegar de Númenor a la Terra Mitjana per primer cop.

El seu primer fill va ser una noia, Silmariën, i després tingué una altra filla, Isilmë. Segons el principi d'estricta primogenitura Silmariën hauria heretat el tro de Númenor, però en aquells temps les lleis successòries de l'illa establien el principi de primogenitura agnàtica, convertint en l'hereu al seu tercer fill Tar Menéldur.

A través del seu fill és l'ancestre dels posteriors reis de Númenor. A través de la seva filla Silmariën era ancestre directe de:

Tar Eléndil va morir l'any 751, a l'edat de 401 anys.

Precedit per:
Tar Amàndil
Rei de Númenor
590 S.E.-740 S.E.
Succeït per:
Tar Menéldur