[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tar Aldàrion - Viquipèdia

Tar Aldàrion

De Viquipèdia

Tar Aldàrion el Mariner (700-1098 S.E.) va ser el sisè rei de Númenor (883-1075), el regne dels edain enmig del mar que apareix a les obres de J.R.R. Tolkien.

Abans de succeïr el seu pare Tar Menéldur al tron el seu nom era Anàrdil, que significa "Amant del Sol". "Aldàrion" significa "dels arbres", i va ser coronat amb aquest nom perque es passava molt de temps cuidant els boscos i fent llenya per a la construcció de vaixells. De fet, el mar era la seva gran passió i abans de ser rei va fer d'explorador pels mars. Per això era conegut com "El Mariner".

Va fer diversos viatges a la Terra Mitjana, i establí contacte amb Guil-galad i el seu regne a les Rades Grises. També va establir a la Terra Mitjana l'important port de Vinyalonde (Nou Port). Durant el seu regnat començà la desforestació d'Enedwaith i Minhiriath.

Tar Aldàrion estava casat amb Erendis, una dama Númenóreana però d'una casta inferior, i que per tant tenia una esperança de vida més baixa. L'amor d'Aldàrion pel mar va suposar un distanciament en la seva relació, ja que Erendis es trobava sola durant els llargs viatges del seu marit. La història del seu matrimoni i les seves dificultats va sobreviure la caiguda de Númenor, coneguda com el relat de "Aldàrion i Erèndis, o L'esposa del Mariner". Es pot trobar publicada (de forma incompleta) als Contes inacabats de Númenor i la Terra Mitjana.

La parella només va tenir una filla, Tar-Ancàlimë, de manera que Aldàrion va fer canviar les lleis de successió eliminant el principi de primogenitura agànatica fent que la seva filla es convertís en la primera reina regent de Númenor.


Precedit per:
Tar Menéldur
Rei de Númenor
883 S.E.-1075 S.E.
Succeït per:
Tar Ancàlimë