[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tanaquil - Viquipèdia

Tanaquil

De Viquipèdia

Tanaquil fou la dona de Tarquini Prisc el cinquè rei de Roma. El seu nom etrusc era Tanaquil però l'hauria canviat a Caia o Caia Cecília o Gaia Cecília al arribar a Roma. Era una dona d'una poderosa família a Tarquínia (Etrúria) i va encoratjar al seu marit a emigrar a Roma.

Tenia talent i habilitats profètiques que la van ajudar a instal·lar a Tarquini com a rei, i després a Servi Tul·li com a successor. Plini diu que tenia una estàtua dedicada al temple de Semo Sancus.

Tarquini es va fer amic d'Anc Marci que el va nomenar regent dels seus fills i quan va morir, com que els fill eren massa joves, Tarquini va utilitzar la popularitat de seva dona i es va fer elegir rei (va regar del 616 al 579 aC).

Tanaquil va criar a Servi Tul·li com el seu propi fill i li va donar una filla com esposa. Quan Tarquini fou assassinat, Tanaquil va amagar la mort i va governar com si fos viu i quan es va haver guanyat el respecte dels seus súbdits va anunciar la mort i la proclamació de Servi.

Tanaquil va tenir dues filles Tarquinia Primera i Tarquinia Segona (Primera fou l'esposa de Servi Tul·li) i dos fills, Luci Tarquini el Superb i Arruns, que es van casar amb filles de Servi.